
Doslova kráľovsky sa bude po náročnom dni cítiť každý, kto ochutná unikátne Rosé Královny Elišky. Ročník 2015 z dvoch modrých odrôd – polovica Frankovka a polovica Rulandské modré – uchváti milovníkov ovocných vôní, predovšetkým jahôd a malín. Výborne sa hodí k zelenine, šalátom a olivám, ktoré si môžete dopriať už od 1. fázy. V druhej fáze ho už môžete skombinovať s morskými plodmi, pečeným mäsom a syrmi.
Svieža a ovocná chuť sa skrýva v poháriku kabinetného vína Rosé Kozí Horky 2018, kde sú intenzívne cítiť tóny jahôd, malín, mirabeliek, červených ríbezlí a šťavnatá chuť grepu. Pre svoju sviežu ľahkosť sú ružové vína vhodné na záhradnú párty, letné grilovačky alebo pikniky. Rosé sa podáva viac zachladené, aby krásne podtrhlo celkovú sviežosť a vôňu. Jeho kvalitu môžete preukázať aj výhra striebornej medaily na medzinárodnej vinárskej súťaži Vinum Juvenale 2018.
Akostné odrodové víno Rulandské šedé 2018 podtrhne svojou harmóniou nielen vynikajúcu večeru, ale je veľmi obľúbeným spoločníkom pri posedení s priateľmi. Pohárik sladkastého lahodného vína s tónmi lieskových orieškov a medu s typickou chlebovou chuťou zdvihne v okamihu každému náladu.
Milovníkov červeného vína poteší víno s prívlastkom Zweigeltrebe 2018. V poháriku sa snúbi vôňa sladkých tónov višní v čokoláde, modrých moruší a čučoriedok s jemnou stopou černicových listov. Hladná, ale napriek tomu hutná ovocná chuť s nádychom višní a čučoriedkového kompótu, pohladí jazyk a naláka aj čuchové bunky. Ďalšou novinkou, ktorú KetoMix uvádza je Rulandské modré 2014. Po privoňaní zaujme svojimi dymovými tónmi s nádychom sušených sliviek. Červené vína sa výborne hodia k hovädziemu mäsu alebo zverine či syrom. Na rozdiel od bielych a ružových vín, je pri červených vínach dobré po otvorení fľaše, nechať víno aspoň hodinu odstáť, aby sa vydýchalo.
Tipy na kombinovanie vína a jedál v rámci diéty
1. K nízkotučným a nekoreneným jedlám jemnej chuti a svetlému mäsu ako sú ryby a hydina sa hodia predovšetkým biele a suché vína. Ak k o niečo tučnejším jedlám – pečenému mäsu, jedlám so zálievkou či majonézou odporúčame Akostné odrodové víno Rulandské šedé 2018. Výborne sa hodí aj ku nízkosacharidovým špagetám Aglio Olio
2. Ku koreneným jedlám, šalátom či kombinácii hydinového mäsa alebo rýb sa hodia viac vína ružové. Majú plnšiu a výraznejšiu chuť. Preto z ružových odporúčame Rosé Kozí Horky 2018 & Rosé Královny Elišky
3. Zrelé červené vína kombinujeme so steakmi a hutnejšími jedlami. Zaručeným úspechom je možnosť kombinácie Zweigeltrebe 2018 a gulášovej polievky s kapustou.