Slaný krkonošský hubník sa jedol nielen na Vianoce. Horali si ho dopriavali aj v priebehu roka. Jeho sladká verzia bola naopak sviatočným pokrmom, ktorý sa objavoval na stole len raz do roka, a to na sviatky. Do tradičnej verzie používali kuchárky vianočku namočenú v mlieku, sušené slivky, hrozienka alebo dokonca slivkový lekvár. Také suroviny si bohužiaľ počas KetoMix diéty nemôžete dovoliť ani na Vianoce. Recept sme preto pre vás trošku upravili. Tradičný ľudový pokrm si môžete vychutnať už od 1. fázy diéty KetoMix.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 1 odmerka zmesi na KetoMix Proteínový perník
- sušené huby,
- 30 g povolených orechov
- ½ lyžičky KetoMix vanilkovej príchuti,
- 1 vajce,
- 50 ml mandľového nápoja bez sacharidov,
- citrónovú kôru,
- soľ,
- repkový olej na vytretie formy.
Postup
Podľa návodu na obale si upečte 1 porciu Proteínového perníka. Sušené huby zalejte horúcou vodou a nechajte aspoň 15 minút napučať. Sceďte vodu a odložte ju bokom. Odvážte si 50 g húb a nakrájajte ich na malé kúsky. Perník pokrájajte na kocky a vložte do misky. Pridajte nakrájané huby a posekané orechy. Vajíčko rozšľahajte s vanilkovou príchuťou, citrónovou kôrou a troškou soli v mandľovom nápoji. Zalejte pripravenú zmes a premiešajte. Zmes preneste do zapekacej misy vytretej repkovým olejom. Pečte dozlata v rúre vyhriatej na 200 stupňov.