Zemiakové placky sú jedlom našich babičiek, ktoré ich poctivo smažili na masti a nakoniec ich naplnili kyslou kapustou. Počas diéty sa však zemiaky radia medzi rizikové potraviny, preto úlohu zemiakov vystrieda zeler. Ani počas diéty si tak nemusíte chuť smažených zemiakových placiek odopierať. Máme pre vás zdravšiu alternatívu, ktorá vás prenesie priamo do babičkinej kuchyne, a pritom však stále zostanete v ketóze. Tento recept si môžete vychutnať už od 1. fázy diéty KetoMix.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
Placka
- KetoMix Proteínová pažítkovo-cibuľová omeleta,
- 50 g zeleru,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ, čierne korenie,
- majorán,
- trochu vody,
- 10 g repkového oleja.
Hranolčeky
- 150 g zeleru,
- mletá sladká červená paprika,
- KetoMix dresing podľa chuti,
- 10 g olivového oleja.
Postup:
Zeler si pripravte na dva taniere, 50 g nastrúhate na jemno a druhú časť zeleru nakrájajte na hranolčeky. Na pripravený plech naskladajte hranolčeky, osoľte, okoreňte, pridajte mletú sladkú červenú papriku a zalejte olivovým olejom. Dajte piecť do zohriatej rúry pri teplote 200°C na približne na 30 minút. Medzitým do misky s nastrúhaným zelerom pridajte zmes na omeletu, nastrúhaný cesnak, majorán, soľ, čierne korenie a nakoniec pridajte vodu. Vodu prilievajte pomaly, aby cesto nebolo príliš riedke. Celú zmes dôkladne premiešajte a vylejte na rozpálenú panvicu s repkovým olejom. Zemiakové placky osmažte dozlata po oboch stranách. Na tanieri pridajte k plackám hranolčeky a dozdobte obľúbeným KetoMix dresingom.