Čakankový sirup 350g

CEK-SIR
Neohodnotené

Sladidlo novej generácie vyrobené patentovanou metódou z koreňa čakanky. Sirupom môžete sladiť čaj, kávu alebo s ním piecť a nemusíte sa báť, že narušíte ketózu!

  • vysoký obsah prospešnej vlákniny inulín 71%
  • glykemický index menší než 5
  • obsah cukru menej než 5%
  • bez gluténu, laktózy a konzervačných látok

 


€8
Kategória: Čokolády a sladkosti
 
  • Čakankový sirup obsahuje až o 95% menej cukru v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup, agávový sirup,…), preto je veľmi vhodný pri redukčnej diéte. Sirup obsahuje dokonca menej než 5 % sacharidov, preto dokonale doplní i ketónovú diétu.

     

    sirup

    VPLYV NA ZDRAVIE A CHUDNUTIE

    Čakankový sirup je tvorený zo 71 % vlákninou - takzvaným inulínom. Inulín je rozpustná vláknina, ktorá nie je stráviteľná tráviacimi enzýmami, ale k jej rozkladu dochádza až v hrubom čreve, kde sa tejto práce ujmú prospešné baktérie, pre ktoré je inulín v podstate potravou. Príjmom čakankového sirupu teda pozitívne ovplyvňujete črevnú mikroflóru. 

     

    Kanadská štúdia uvádza, že u obéznych osôb a osôb s nadváhou, ktoré užívali denne 21 gramov inulínu, klesla hladina hormónov signalizujúcich hlad a naopak hladina hormónov signalizujúcich sýtosť stúpla.(1)

     

    Čakankový sirup vďaka svojmu obsahu inulínu:

    • pozitívne ovplyvňuje trávenie.head_aplikace_slide_01
    • pomáha v boji proti zápche.
    • podporuje správnu funkciu imunity.
    • pôsobí ako prebiotikum - podporuje osídľovanie tráviaceho traktu zdraviu prospešnými baktériami.
    • znižuje glykemický index súčasne prijímané potraviny.
    • má prirodzene sladkú chuť – možno ho teda použiť ako zdravý spôsob sladenia bez výčitiek.

      

    VYUŽITIE V KUCHYNI

    Čakankový sirup možno použiť nielen k sladeniu teplých a studených nápojov, dezertov, sušienok, piškót, zmrzlín, palaciniek a jogurtov. Sirup môže byť použitý i do teplej kuchyne na pečenie všetkých typov sladkého pečiva a báboviek.

    A je tu ešte jedna celkom unikátna vlastnosť sirup je schopný čiastočne nahradiť i pokrmový tuk! Takže sirup neprináša len zníženie kalorickej hodnoty pečiva dané nahradením cukru, ale naviac prináša i zníženie energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až o sto percent!

    Naši šikovní klienti sa s čakankovým sirupom neboja experimentovať!

    26903726_10214924560968044_5015707002805424533_n 

    • Z troch bielkov vyšľahajte sneh.
    • Pridajte primerané množstvo namletých lieskových orechov.
    • Prilejte trochu čakankového sirupu.
    • Opatrne zmiešajte so snehom a orechmi.
    • Lyžicou tvorte na papieri na pečenie  "placky".
    • Pečte 20 minút na 160 °C.
    • Ďalších 20 minút dosušte na 80 °C.

     

      

    DÁVKOVANIE

    Dávkovanie je pri sladení rovnaké ako u medu, pri náhrade tuku v potravinách nahradzuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku.

    Doporučené dávkovanie 10 – 20 g denne. Pri nadmernom užití sa môže vyskytnúť mierne nadúvanie. Zvyšovanie dávky je doporučené postupne.

    Bez gluténu, bez laktózy, bez konzervačných látok, bez soli, s vysokým obsahom vlákniny, so zníženou energetickou hodnotou. 

    Stolné sladidlo na bázy extraktu z čakanky a sukralózy.

    ZLOŽENIE

    extrakt z koreňa čakanky (min. 98%), zvlhčujúca látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%)

     

    NUTRIČNÉ HODNOTY

    Energetická hodnota

    650 kJ/161 kcal

     Tuky

     0 g

     - z toho nasýtené mastné kyseliny

     0 g

     Sacharidy

     4,7 g

     - z toho cukry

     4,7 g

    Vláknina

    71,3 g

    Bielkoviny

    0 g

    Soľ

    0 g

     

    SKLADOVANIE

    Uchovávajte v tme a chlade.

    Vyrobené v Českej republike.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: