Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá, a pritom ide o dokonalé jedlo, ktoré sa hodí aj na štedrovečenú tabuľu. Žiadny špeciálny riad nebudete potrebovať. Stačí obyčajný papier na pečenie. Ryba vďaka pečeniu v papieri zostane krásne šťavnatá a plná chutí. Dopriať si ju môžete od 2. fázy.
Čo budete potrebovať na 2 porcie:
- 2 x 100 g halibuta,
- 2 lyžice KetoMix dresingu Cesnak a bylinky,
- 350 g cukety, nakrájanej na kocky,
- 100 g cherry paradajok, nakrájaných na polovičky,
- 45 g čiernych olív, nakrájaných na kolieska,
- 4 kolieska citrónu,
- 2 vetvičky tymianu,
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja,
- soľ, čierne korenie,
- papier na pečenie.
Postup:
Rúru zohrejte na 180 stupňov. Filety halibuta umyte a osušte. Na papier na pečenie rozložte polovicu zeleniny (cuketu, paradajky, olivy), pokvapkajte olivovým olejom. Na zeleninu položte osolený a okorenený filet halibuta, ktorý potriete KetoMix dresingom Cesnak a bylinky. Pridajte citrón a tymian. Balíček stiahnite tak, aby bol nepriedušne uzatvorený. Môžete použiť buď povrázok na pečenie alebo okraje papiera zo všetkých strán poprekladať tak, aby vám vznikla akási kapsa. Jednotlivé strany potom ešte na papieri na pečenie zaťažte kovovým príborom. Pečte asi 15 až 20 minút.