Vyskúšali ste už pečené reďkovky? V rúre stratia svoju typickú štipľavú chuť a skoro ich nerozoznáte od zemiakov. Sú preto výbornou voľbou na štedrovečerný šalát. Ak si vyberiete červené reďkovky, váš tanier bude hrať farbami. Ak ste skôr za klasický „zemiakový“ šalát, môžete reďkovky pred pečením ošúpať.
Tento recept je vhodný už od 1. fázy KetoMix diéty.
Čo budete potrebovať na 2 porcie:
- 200 gramov reďkoviek, nakrájaných na kocky,
- olivový olej,
- 1 vajce, uvarené natvrdo a nakrájané na kocky,
- KetoMix Vajonézu,
- 1 lyžičku horčice bez cukru,
- 50 gramov kyslé uhorky, nakrájané na kocky,
- 30 gramov kapár,
- čerstvú petržlenovú vňať, nasekanú nadrobno,
- 1 lyžičku citrónovej šťavy,
- soľ, čierne korenie podľa chuti.
Postup:
Predhrejte rúru na 180 stupňov. Do misky dajte reďkovky, 1 lyžicu olivového oleja, čierne korenie, soľ a dôkladne premiešajte. Dajte na plech s papierom na pečenie, vložte do rúry a pečte asi 15 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešajte Vajonézu, horčicu, kyslú uhorku, kapary, petržlenovú vňať a citrónovú šťavu. Premiešajte a pridajte reďkovky a vajíčko. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Šalát nechajte uležať v chladničke minimálne 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa.