Vyskúšajte recept na štedrovečernom obaľovaného kapra a znamenitý „zemiakový“ šalát.
(Ne)tradičný „zemiakový“ salát
Čo budete potrebovať:
- ¼ stredne veľkého zeleru,
- ¼ bielej reďkovky,
- ¼ mrkvy,
- ½ balenie kyslej smotany,
- 2 vajcia natvrdo,
- lyžičku horčice bez cukru,
- soľ, čierne korenie.
Domáca majonéza:
- 1 žĺtok,
- ½ lyžičky citrónovej šťavy,
- 1 lyžička vínneho octu,
- ¼ lyžičky horčice bez cukru,
- ½ lyžičky soli,
- ¾ hrnčeka olivového alebo avokádového oleja.
Postup:
Koreňovú zeleninu ošúpte a uvarte do mäkka. Medzitým si pripravte domácu majonézu. Do vyššej nádoby vlejte žĺtok, citrónovú šťavu, ocot a pridajte horčicu a soľ. Ručným šľahačom vyšľahajte zmes, kým sa nevytvorí svetlo žltá hmota. Do nej postupne pridávate po lyžičkách ¼ oleja a potom dobre vyšľahajte. Zvyšný olej za neustáleho šľahania opatrne prilievajte do zmesi, kým sa nevytvorí tuhá majonéza. Nechajte v chladničke dobre vychladiť. Medzitým uvarenú zeleninu a vajce natvrdo nakrájajte na menšie kocky a vložte do väčšej misy. Pridajte kyslú smotanu, vychladnutú domácu majonézu, horčicu, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Šalát nechajte cez noc uležať.
Obaľovaný kapor
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 100 g kapra alebo inej ryby,
- soľ, čierne korenie,
- proteínovú omeletu KetoMix s pažítkovo-cibuľovou príchuťou,
- olivový olej
Postup:
Filet z ryby umyte a očistite. Osoľte, okoreňte a následne ho obaľte v zmesi KetoMix omeleta s pažítkovo-cibuľovou príchuťou. Smažte na panvici s troškou oleja z obidvoch strán do zlata. Podávajte spolu so „zemiakovým“ šalátom ozdobeným pažítkou a plátkom citróna.