Špargľová sezóna je v plnom prúde. Ak ste špargľu ešte neochutnali, je najvyšší čas to napraviť. Špargľa sa navyše vďaka nízkemu obsahu sacharidov výborne hodí do jedálnička počas keto diéty. Vyskúšajte naše odľahčené špargľové low carb recepty.
Špargľové tagliatelle
Špargľa je výborná v kombinácii s bezsacharidovými cestovinami z konjaku. S nimi v okamihu vykúzlite zdravé jedlo s minimálnym množstvom sacharidov. Môžete si ho dopriať už od 1. fázy diéty KetoMix.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 1 porciu konjakových tagliatelle,
- 150 g zelenej špargle,
- 20 g cibule,
- 1 strúčik cesnaku,
- zeleninový vývar,
- nízkotučný tvaroh,
- repkový olej,
- citrón,
- soľ, čierne korenie.
Postup:
Stonky špargle umyte a potom z každej odrežte drevnatú časť. Takto pripravenú špargľu nakrájajte na silnejšie kolieska a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a cesnakom orestujte na panvici na 1 lyžici repkového oleja. Podlejte troškou vývaru a pár minút duste. Zjemnite omáčku lyžicou tvarohu a dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením. Konjakové tagliatelle vyberte z obalu, prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste ich zbavili typickej arómy. Následne pridajte do omáčky. Zľahka prehrejte a môžete servírovať.
„Zemiaková“ kaša bez zemiakov so špargľou a hubami
Toto jedlo je jednoduché, plné chutí, a hlavne vôbec neohrozí vašu štíhlu líniu. Stačí nahradiť zemiaky zelerom, pridať špargľu a huby a máte hotovú pochúťku, ktorú vám bude kdekto závidieť. Môžete si ju pripraviť už od 1. fázy diéty KetoMix.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 50 g zeleru,
- soľ,
- 10 g masla,
- 30 g mandľového mlieka bez sacharidov,
- 15 g cibule,
- 100 g zelenej špargle,
- 100 g šampiňónov,
- zeleninový vývar,
- repkový olej.
Postup:
Na prípravu kaše si očistite zeler nakrájaný na kocky. Dajte variť do osolenej vody do zmäknutia. Potom zlejte vodu, pridajte lyžičku masla a roztlačte. Pridajte mandľové mlieko a vyšľahajte do kaše. Dochuťte soľou. Na panvici na troške repkového oleja nechajte zosklovatieť nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a niekoľko minút restujte. Prilejte pár lyžíc zeleninového vývaru. Nakoniec prihoďte na kolieska nakrájanú špargľu a pár minút zohrievajte. Zmes podávajte so „zemiakovou“ kašou.

Co budete potřebovat na 1 porci:
- 50 g celeru,
- sůl,
- 10 g másla,
- 30 g mandlového mléka bez sacharidů,
- 15 g cibule,
- 100 g zeleného chřestu,
- 100 g žampionů,
- zeleninový vývar,
- řepkový olej.
Postup:
Na kaši si oloupejte celer, který nakrájejte na kostičky. Dejte vařit do osolené vody do změknutí. Poté slijte vodu, přidejte lžičku másla a rozmačkejte. Přilijte mandlové mléko a vyšlehejte do kaše. Dochuťte solí. V pánvi na troše řepkového oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájené žampiony a několik minut restujte. Přilijte pár lžic zeleninového vývaru. Nakonec přihoďte na kolečka nakrájený chřest a pár minut prohřívejte. Směs podávejte s „bramborovou“ kaší.
Špargľa v cestíčku z proteínovej omelety
Špargľa v cestíčku sa jednoducho pripravuje a výborne sa hodí ako hlavný chod alebo chutná low carb desiata. Doplňte toto jedlo niektorým z nízkokalorických dresingov a môžete si na ňom bez výčitiek pochutnávať už od 1. fázy KetoMix diéty.

Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 100 g špargle,
- 1 odmerka proteínovej omelety so syrovou príchuťou,
- 100 ml vody,
- 1 bielok,
- soľ,
- repkový olej,
- nízkokalorický dresing Cesnak a bylinky.
Postup:
Zmes na omeletu, vodu a bielok vyšľahajte mixérom do peny. Ak bude zmes príliš hustá, pridajte ešte trošku vody. Stonky špargle očistite a odkrojte drevnaté časti. Na panvici zohrejte olej, jednotlivé stonky špargle obaľte v pripravenom cestíčku a smažte dozlata. Prebytočný tuk nechajte okvapkať na papierových obrúskoch. Podávajte s obľúbeným nízkokalorickým KetoMix dresingom.