Viete, že losos je považovaný za najzdravšiu rybu vôbec? Vďaka krátkemu pečeniu navyše zostane šťavnatý a plný chutí. Keď ho spojíte so stopkovým zelerom, dostanete skvelé nízkosacharidové jedlo, ktoré sa hodí počas teplých letných dní. Tento recept si môžete vychutnať už od 1. fázy diéty.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- 50 g filet lososa,
- 1 lyžicu bylinkového dresingu KetoMix,
- 15 g olivového oleja,
- 100 g stopkového zeleru,
- soľ, čierne korenie,
- 1 plátok citróna,
- 50 g šalátových listov,
- 50 g cherry paradajok nakrájaných na polovičky.
Postup:
Filet z lososa umyte a osušte papierovou utierkou. Podľa chuti osoľte a okoreňte. Filet dajte na kúsok papiera na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a dajte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 15 minút. Medzitým si pripravte zelerovú prílohu. Použite svetlejšie časti zeleru, ktoré sú schované pod vonkajšou vrstvou a pomocou škrabky alebo noža ich ošúpte. Tuhé vlákna nevyhadzujte, dajú sa použiť napríklad do vývaru. Nakrájajte očistený zeler na kúsky a krátko orestujte na olivovom oleji. Ten zjemní orechovú chuť zeleru a podporí jeho chrumkavosť. Nakoniec zmiešajte na kúsky natrhané šalátové listy s paradajkami a pridajte lyžicu bylinkového dresingu KetoMix. Stopkový zeler a šalát servírujte s lososom ozdobeným kolieskom citróna.