Podľa starých zvykov sa nemá na Štedrý deň až do večere jesť žiadne mäso. Aj preto sa v mnohých rodinách podáva na obed staročeský kuba. Túto skvelú hubovú polievku vytvoríte jednoducho s pár základnými ingredienciami aj v keto verzii. Vyskúšajte náš recept a užite si tradičné Vianoce bez výčitiek a obáv o svoju postavu.
Pochutiť si na vianočnom keto kubovi si môžete už od 1. fázy KetoMix diéty. V jednej porcii vyčerpáte 7 gramov sacharidov z denného limitu zeleniny.
Čo budete potrebovať na 1 porciu:
- sušené huby,
- bezsacharidovú ryžu,
- 50 g cibule, nakrájanej nadrobno,
- 1 menší strúčik cesnaku,
- repkový olej,
- troška majoránu
- trošku mletého korenia
- soľ,
- ½ lyžičky drvenej rasce.
Postup:
Sušené huby namočte aspoň na 15 minút do horúcej vody. Vodu zlejte do misky (nechajte bokom, budete ju ešte potrebovať), huby osušte, odvážte 50 gramov a nakrájajte nadrobno. Ryžu pripravte podľa návodu na obale. Cibuľu osmažte na repkovom oleji dozlata, pridajte nahrubo nasekaný cesnak, huby, osoľte, vmiešajte korenie a krátko poduste. Podlievajte vodou z húb. Vzniknutú zmes zmiešajte s konjakovou ryžou a dajte zapiecť asi na 25 minút na 200 stupňov do rúry.