
Jedlo je vhodné od 2. fázy keto diéty.
Suroviny
- 150 g tresky
- 1⁄4 červenej papriky
- 1⁄4 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1⁄4 póru
- citrónová šťava
- sójová omáčka
- sladká paprika
- sušený zázvor
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
Postup
Filety z tresky pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a nechajte hodinu uležať. Rybu osušte. Červenú papriku premiešajte so zázvorom a vo vzniknutej zmesi obaľte rybu. Obalené porcie ryby orestujte z obidvoch strán dozlata. Hotové filety dajte na teplé miesto. Vo výpeku poduste nakrájanú papriku, pór, cibuľu a plátky cesnaku. Keď zmes zmäkne, osoľte ju a okoreňte. Zľahka pokvapkajte sójovou omáčkou. Porcie ryby servírujte na tanieri s podusenou zmesou.