
Jedlo je vhodné od 2. fázy ketónovej diéty.
Suroviny
- 150 g lososa
- 1⁄4 citróna
- 5 g masla
- 1⁄2 stonkového zeleru
- 50 g brokolice
- 1⁄4 póru (malého)
- 1⁄2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 40 g húb shitake
- 25 ml zeleninového vývaru
- mrkva
- soľ, mleté čierne korenie
Postup
Rybu nakrájajte na porcie, osoľte a okoreňte. Položte na papier na pečenie alebo alobal. Na každú porciu dajte kúsok masla a plátok citrónu. Papier alebo alobal dobre zabaľte. Balíčky vložte do vyhriatej rúry (cca 160 stupňov) a pozvoľna pečte 20 minút. Zeleninu očistite a nakrájajte na kúsky. Na oleji speňte najskôr nakrájanú cibuľu, pridajte na plátky nakrájaný cesnak, huby a zľahka orestujte. Zamiešajte mrkvu, krátkko opekajte a následne pridajte ďalšiu zeleninu. Podlejte zeleninovým vývarom, osoľte, okoreňte a poduste domäkka. Zeleninu rozdeľte na taniere a doplňte upečenou rybou.