
Čo budete potřebovať
1 porcie. Od 1. fázy.
- lyžicu olivového oleja
- 1 lyžicu nadrobno nakrájaného cesnaku
- hrsť nakrájaných bazalkových lístkov
- morskú soľ a mleté čierne korenie
- 1 kg cukiet (najlepšie stredných), rozkrojených pozdĺžne na štvrtiny a potom na 1cm plátky
- 750 ml vody alebo zeleninový vývar
- hrsť nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- 1 odmerka zeleninovej KetoMix polievky
- 1 lyžička kyslej smotany na ozdobenie
Postup
Na strednom plameni rozohrejte v panvici olivový olej. Opekajte na ňom cesnak, bazalku a osolenú cuketu pomaly 10 minút, až cukety ľahko zozlatnú a zmäknú. Okoreňte, zalejte vývarom alebo vodou a varte 8 minút. Potom odstráňte z platničky a tri štvrtiny polievky rozmixujte dohladka. Rozmixovanú zmes vráťte späť do hrnca a vmiešajte petržlenovú vňať. Osoľte podľa chuti. Pri podávaní rozdeľte polievku do misiek či tanierov a ozdobte čerstvo mletým čiernym korením. Do svojej porcie nezabudnite rozmiešať jednu odmerku KetoMix zeleninovej polievky.