
Jedlo je vhodné od 2. fázy ketónovej diéty.
Suroviny
- 150 g filetu z lososa
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
- 1⁄4 lyžice nasekanej limetkovej kôry
Limetkové maslo:
- 1 strúčik cesnaku
- 15 ml čerstvej limetkovej šťavy
- 1⁄2 lyžičky soli a 1⁄4 lyžičky čierneho korenia
- 15 g zmäknutého masla
Postup
Najskôr urobte limetkové maslo – cesnak utrite s limetkovou šťavou, soľou a čiernym korením čo najviac dohladka. Ideálne v ťažkom mažiari. Následne zmes postupne pridávajte ku zmäknutému maslu a dôkladne premiešajte. Zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte stuhnúť. Filety dôkladne zo všetkých strán osoľte, okoreňte, jemne potrite olivovým olejom a 4 minúty z každej strany grilujte. Posypte limetkovou kôrou a podávajte s plátkom limetkového masla a zeleninovým šalátom.